راه سلام/ سد تنگ سرخ یاسوج پروژه ای که ۱۱سال پیش آغاز شد قرار است آب پایدار شهرستان بویراحمد را تامین و بالای ۶ هزار هکتار زمین های تشنه کشاورزی را نیز زیر پوشش ببرد و به گفته مدیرعامل هلدینگ تخصصی نیرو قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا به عنوان مجری طرح تا پایان سال ۱۴۰۴ آبگیری می شود.
به گزارش راه سلام،مدیرعامل هلدینگ تخصصی نیرو قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا اظهار کرد: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا در حوزههای مختلف در سطح کشور پروژههای بسیار ارزشمند ملی زیادی در دست اجرا دارد.
محمد رستمی افزود: یکی از این پروژهها، پروژه سد تنگ سرخ است، این سد یکی از پروژههای استان کهگیلویه و بویراحمد است، این سد خاکی با مخزن ۱۲۶ میلیون مترمکعب با اهداف تأمین آب کشاورزی، صنعت و آب شرب شهر یاسوج و روستاهای اطراف این شهر احداث میشود.
وی تاکید کرد: این سد از پیشرفت خوبی برخوردار است و با توافقی که با شرکت آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شده تا پایان سال بعد به افتتاح اولیه می رسد.
مدیرعامل هلدینگ تخصصی نیرو قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا ادامه داد: این پروژه در سالهای گذشته با مشکلات نقدینگی و بحث تملک مواجه بوده است، با تلاشی که صورتگرفته هم در استان هم توسط قرارگاه سازندگی، بخشی از مشکلات در حوزه تملک مرتفع شده و بخشی از نقدینگی موردنیاز تأمین شده و در ماههای اخیر فعالیتهای اجرایی سد شتاب خوبی گرفته است.
اخذ مجوزه ماده ۲۳ در بودجه ۱۴۰۴ پیشنهاد شد
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد در خصوص این بازدید و در تشریح جزییات آخرین وضعین آن گفت: قرار است با تکمیل و بهره برداری از سد بزرگ و مهم تنگ سرخ آب شهر یاسوج، روستاهای اطراف، دانشگاه ها و تیپ ۴۸ فتح به میزان ۲۰ میلیون متر مکعب در سال برای دراز مدت تامین شود.
آرش مصلح افزود: همچنین ۱۳ میلیون متر مکعب برای شهرک های صنعتی و میدان گازی مختار و ۳۳ میلیون متر مکعب برای کشاورزی شهرستان بویراحمد و ۳۴.۵ میلیون متر مکعب برای رودخانه بشار و بهبود محیط زیست در فصول خشک تامین می شود که این یک تحول مهم در شهرستان بویراحمد و مرکز استان را ایجاد می کند.
وی تاکید کرد: سد تنگ سرخ بویراحمد ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اکنون ۱۱ جبهه کاری فعال است و ۱۷۰ نفر نیروی انسانی و ۸۰ دستگاه ماشین آلات سنگین در حال کار هستند، شیفت شب در برخی جبهه های کاری فعال است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: سامانه انتقال سد از خود سد تا شهر یاسوج مجوزهای زیست محیطی و پدافند غیرعامل، باستان شناسی و فنی و ژئوتکنیک آن انجام گرفته است و برای اخذ مجوزه ماده ۲۳ به عنوان یک ردیف مستقل در بودجه ۱۴۰۴ پیشنهاد شده است.
مصلح بیان کرد: مشاور برای تصفیه خانه شرب بزرگ سد تنگ سرخ که در خروج سامانه انتقال پیش بینی شده، انتخاب شده و مطالعات آن برای جمعیت ۴۰۰ هزار نفری انجام می شود.
وی گفت: در مجموع سد تنگ سرخ در سال ۱۴۰۳ از مهرماه تاکنون ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی اعتبار دریافت کرده است و بخشی از مخزن تملک شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ۳۰ درصد اراضی که باید تملک می شد، تملک شده است و جاده جایگزین بهره برداری شده و زیر بار رفته است.
مصلح ابراز کرد: امید است با توجه به نگاه مسئولان ملی در دولت چهاردهم دارند سال ۱۴۰۴ شاهد تکمیل بدنه سد و شروع آبگیری باشیم و این نعمت الهی تقدیم مردم شهرستان بویراحمد شود.
انتهای پیام
منبع/ ایرنا