امروز : ۲۴/ آبان /۱۴۰۳ - ساعت ۲۰:۵۳

جدیدترین خبر ها

تبلیغات

پر بازدیدها

دردل های تلخ این روزهای محیط بان زخمی دنا در بیمارستان شیراز

- «رمضان رستگار» محیط بان پارک ملی دنا که ۶۲ روز پیش حین حفاظت از میراث طبیعی زاگرس در درگیری با شکارچیان به ضرب گلوله زخمی شد روزهای سختی را برای بازگشت سلامتیش می‌گذراند.

راه سلام _ فرزانه شریفی: این محیط بان زخمی دنا که روز سه شنبه ششم شهریور ماه امسال از سوی چند شکارچی در محدوده تنگ خشک منطقه کوه گل واقع در پارک ملی دنا حین برخورد با شکارچیان متخلف، مورد اصابت مستقیم گلوله آنان قرار گرفت و از ناحیه پا نیز زخمی شده همچنان در شعله های آتش درد و ابهام در آینده پای زخمی خود می سوزد.

«رمضان» حافظ سختکوش ۴۰ ساله طبیعت دنا ۴۸ ساعت پس از سیر مراحل اولیه درمانی در بیمارستان شهید جلیل شهر یاسوج، برای ادامه درمان و عمل جراحی به یکی از بیمارستان های مجهز و خصوصی شیراز اعزام و در آنجا بستری شد.

او خیلی زود و ۲ مرتبه زیر تیغ جراحی پزشکان رفت و شش روز در بیمارستان شیراز بستری بود و سپس ترخیص شد اما با وجود این پزشکان هنور در مورد آخرین وضعیت جسمانی محیط بان زخمی اظهار نظری نکردند و همه چیز را به عمل سومش در ۴۵ روز آینده موکول کرده اند.

روزهای سخت «رمضان» محیط بان زخمی دنا

«رمضان» که ۴۵ روز خانه نشین بود، پایش در گچ و با دردی طاقت فرسا دست و پنجه نرم می کرد راهی شیراز شد تا شاید پزشکان با باز کردن گچ پایش خبر مسرت بخشی برایش داشته باشند.

اما پزشکان پس از باز کردن گچ پایش اظهار نظر خاصی نکردند و ۲۰ جلسه فیزیوتراپی برایش تجویز و هر گونه اظهار نظر در خصوص سلامتی این محیط بان را به آذر ماه موکول کردند.

حالا او در حال گذراندن مراحل درمانی فیزیوتراپی است و در انتظار رسیدن آذرماه است به امیدی که این بار پزشکان خبر خوبی درباره سلامتیش و بازگشت به زندگی عادی داشته باشند.

«رمضان» از سخت ترین لحظه های پای زخمیش می گوید

«رمضان» ۱۰ ساعت (ساعت ۱۶ روز ششم شهریور تا ساعت ۲ بامداد روز هفتم شهریور) انتظار برای انتقالش به بیمارستان را طاقت فرساترین لحظه های زندگی خود می داند و تاکید می کند: درحالی که تیر به ساق پایم اصابت کرده بود به شدت خونریزی داشت بی پناه در گوشه ای از نقطه ای سختگذر افتاده بودم.

تنها بالگرد امدادرسان فوریت های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد یک روز پیش از این حادثه برای محیط بان کوه دنا برای تعمیر به تهران ارسال شده بود به همین علت مسوولان استان تجهیزات برای انتقال او نداشتند.

در آن شب سخت شرایط صخره های سخت گذر و تاریکی در کوه دنا امکان جابه جایی این مصدوم با زخم شدید به صورت دستی و با بستک را بسیار دشوار و کند کرده بود به همین علت انتقال محیط بان زخمی طولانی و ساعت ها به طول انجامید.

او اما بازنگری در قانون استفاده محیط بانان از اسلحه را مهمترین در خواست خود از مسوولان می داند و از آنان می خواهد تا خط شکنان مبارزه با تاراج میراث طبیعی را در یابند.

این محیط بان متولد سال ۱۳۶۳ با یادآوری تجربه تلخ زندانی شدن همکارانش حین درگیری با شکارچیان منطقه حفاظت شده دنا در سال های گذشته تصریح کرد: محیط بانان جرات استفاده جسورانه از اسلحه هایی که در دست شان است را ندارند و نیاز است قانون گذاران در مجلس شورای اسلامی در این خصوص چاره اندیشی کنند.

«رمضان» با یادآوری تجربه دردناک خود در خصوص پارچه شلوارش که با تیر در ساق پایش فرو رفته بود که پس از چند روز طی عمل جراحی از بدنش جدا شد تاکید کرد: تجهیز محیط بانان به دوربین های دید در شب از درخواست های همه محیط بانان برای به دام انداختن شکارچیان متخلف است.

او روز درگیری با شکارچیان مُتخلف که او و همکارش با چند نفر مقابله می کرد را یادآور شد و افزود: شمار محیط بانان در مقایسه با شکارچیان کم است و نبرد با آنان نابرابر.

روزهای سخت «رمضان» محیط بان زخمی دنا

«رمضان» تجهیز مناطق حفاظت شده به ویژه پارک ملی دنا به تجهیزات هوشمند حفاظتی را راهکاری برای جبران کمبود نیروهای محیط دان می داند و از مسوولان خواست در این خصوص اقدامی اثرگذار انجام دهند.

در حالی که براساس استانداردهای جهانی باید به ازای هر یکهزار هکتار منطقه حفاظت شده باید یک محیط بان فعالیت کند اکنون تنها ۸۳ نفر از ۳۲۷ هزار هکتار عرصه تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد حفاظت می کنند.

وی تاکید کرد: در صورت وجود تجهیزات هوشمند با مشاهده حضور شکارچیان به اندازه نیاز محیط بان به منطقه اعزام می شود که در این صورت مقابله با این متخلفان راحت تر و امکان زخمی شدن حافظان طبیعت کمتر است.

اگرچه شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که از بدو اتفاق پیگیر موضوع بود و چندین مرتبه با رمضان رستگار تماس تلفنی نیز داشت و همچنین حمید ظهرابی معاون محیط طبیعی و سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت سازمان دستور و ماموریت داد با حضور در بیمارستان شیراز در جریان آخرین وضعیت جسمانی و پرونده قضایی وی قرار گیرند و پیگیر باشند اما به نظر می رسد از سویی طولانی شدن دوران درمان این محیط بان نیازمند حمایت بیشتری است و از سوی دیگر نیاز به توجه برای مسایل مطرح شده هم نیازی اساسی محسوب می شود.

منطقه حفاظت شده دنا از مهمترین ذخیره گاه‌های زیست کره جهان، ظرفیتی مهم برای حفظ بیش از ۳۲۰ گونه جانوری در این منطقه بکر و میراث گرانبهای طبیعی است، این منطقه در شانزدهم تیرماه سال ۹۰ به عنوان پانصد و شصت و یکمین ذخیره گاه زیست کره جهان در سازمان یونسکو ثبت شد.

وجود کوه، جنگل، بیش از ۱۰۰ چشمه، رودخانه و ۱۲۰۰ گونه گیاهی دنا را به زیستگاه گونه‌های جانوری مختلف تبدیل کرده است.

ذخیره گاه زیست کره دنا یکی از نقاط با ارزش از منظر سیمای سرزمینی و غنای زیستی در جهان محسوب می شود.

مناطق حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و۶۶۰ هکتار و دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار در شهرستان های بویراحمد و دنا در کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته اند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام

 

لینک کوتاه :

اشتراک گذاری در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مرتبط