به گزارش راه سلام، یدالله رحمانی در نشست شورای سیاستگذاری برگزاری دومین کنگره ملی حضرت آیتالله سید کرامتالله ملک حسینی(ره)، اظهار کرد: آیتالله ملکحسینی(ره) چهره شناخته شده منطقه جنوب بویژه در استانهای فارس و کهگیلویه و بویراحمد است.
وی افزود: سابقه مبارزاتی آیتالله ملکحسینی در دوران پهلوی بر هیچ کسی پوشیده نیست و باید شخصیت این مرد بزرگ برای نسل جوان به خوبی تبیین و بازگو شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: برگزاری دومین کنگره آیتالله ملک حسینی فرصت خوبی برای تبیین دیدگاههای این مرد بزرگ است که برای آنها بازگو کنیم که آنچه داریم میراث این بزرگان است و آنها در به ثمر نشستن انقلاب در سال ۵۷ نقش آفرین بودند.
رحمانی با بیان اینکه کنگره کیفی برگزار شود، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی که به مناسبت درگذشت آیتالله ملکحسینی صادر کردند از وی به عنوان عالم ربانی و مجاهد، خدمتگذار مردم و صادق بودن را از ویژگی وی بیان کردند که با برگزاری این کنگره نگاه معظم له به این عالم بزرگوار به خوبی تبیین شود.
وی عنوان کرد: در جهت برنامهریزی بهتر برای برگزاری باشکوه این کنگره ملی تاریخ و زمان دقیق این کنگره ملی مشخص و متناسب با آن جلسات به صورت منظم برگزار شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواستار تشکیل کمیتههای ذیل شورای سیاستگذاری دومین کنگره ملی شد و گفت: در راستای هر چه بهتر برگزار شدن این کنگره پیشنهادات کمیتهها مورد بررسی قرار گیرد
به گزارش راه سلام، مرحوم آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی یکی از فرزندان فاضل و شجاع حوزه علمیه و مبارزان انقلابی قبل از انقلاب بود که شهرت این عالم ربانی در میان طلاب دینی به شجاعت و دلیرمردی زبانزد عام و خاص بود.
نماینده فقید ولی فقیه در کهگیلویه وبویراحمد، سلاله پاک سادات و محب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بود و طهارت روح، خضوع و خشوع ،کسب مراتب علمی و اجتهاد از وی شخصیتی فرزانه و کم نظیر ساخته بود.
مرحوم آیت الله ملک حسینی ، سالک طریق حق و دلداده سالار شهیدان بود و به لحاظ این روحیه آرمانی برای دفاع از مظلومان و مبارزه با عوامل حکومت ستمشاهی مجاهدت های ارزشمندی را از خود نشان داد.
آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی در سال ۱۳۰۳ هجری شمسی در خانوادهای متدین و اهل علم در روستای ‘گوشه شاه قاسم’ به دنیاآمد و اجدادشان نیز از علما و سادات مورد احترام این منطقه هستند.
آیت الله ملک حسینی پس از استقرار در تل خسرو در دبستان پنج کلاسه تازه تاسیس مشغول تحصیل شد و پس از اتمام کلاس پنجم در سال ۱۳۱۵ برای ادامه تحصیل به شیراز رفت و پس از موفقیت در امتحان نهایی با رتبه شاگرد ممتاز وارد کلاس اول متوسطه شد.
در سال ۱۳۱۹ به دلیل عشق و علاقه، علوم دینی را نزد پدر بزرگوارشان و برخی را خدمت عموی گرامیشان که در ادبیات عرب توانمند و خبره بودند، فرا گرفت.
یک سال بعد در سال ۱۳۲۰ وارد مدرسه علیمه منصوریه شد که پدر و عمو و جد بزرگوار وی نیز در این مدرسه علوم دینی را فرا گرفته بودند.
وی از سال ۱۳۲۵ به قم عزیمت کرد و قریب به ۱۶ سال در محضر استادان بزرگ ومفاخر حوزه از جمله آیت الله العظمی بروجردی، مرحوم آیت الله آقا سید محمد تقی خوانساری، مرحوم آیت الله حجت کوه کمری و مرحوم آیت الله سید دامادیزدی تلمذ کرد.
این روحانی بزرگ حدود ۹ سال در حوزه تدریس حضرت امام خمینی (ره) از مسجد محمدیه تا مسجد سلماسی، مشغول به تحصیل شد و تقریرات درس امام را به رشته تحریر در آورد که به همین سبب مورد عنایت و توجه خاص حضرت امام (ره) قرار گرفت.
در سال ۱۳۴۰ به درجه اجتهاد نائل شدند و در اواخر عمر با برکت آیت الله العظمی بروجردی به صلاحدید ایشان به شیراز عزیمت کرد و در مدرسه خان (امام قلی خان) به تدریس علوم دینی پرداخت.
در سالهای تحصیل علوم دینی از محضر استادانی همچون فیلسوف بزرگ حکیم احمد دارابی، مرحوم آیت الله آقامیرزا عبدالکریم حائری یزدی بهره برد.
آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی از سال ۱۳۴۱ در کنار امام (ره) به مبارزات سیاسی پرداخت و در حمله به فیضیه مجروح شد و همواره تحت مراقبت و کنترل بود.
آیت الله ملک حسینی از سال ۴۱ پس از خروش و قیام خمینی کبیر (ره) و به تاسی از استاد خود به صف انقلابیون پیوست.
تعقیب مداوم و لحظه به لحظه در مسافرت ها و بازدیدها به ویژه هنگام ورود به عرصه ایلات و عشایر، تعرض های مکرر به مدارس و بیت وی، متواری بودن به مدت هفت ماه، احضار و بازداشت و بازجویی های سخت گیرانه، تعطیل کردن مدرسه علمیه و حوزه تدریس ازسوی رژیم پهلوی ، همگی نمونه ای از پیشینه مبارزاتی اوست.
ایشان در سال ۱۳۵۲ دستگیر ولی با اعتراضات مردم شیراز و عشایر کهگیلویه و بویر احمد بعد از ۲ روز آزاد شد.
در چند ماه آخر حیات رژیم در تجمعی که به دعوت آیت الله ملک حسینی و با حضور گسترده مردم در مسجد حبیب شیراز صورت گرفت در حین سخنرانی تند و انقلابی ایشان ، یورش وحشیانه عمال رژیم از به این مراسم، منجر به شهادت و مجروح شدن چند نفر شد و این عالم فقید به زندان عادل آباد انتقال یافت که پس از بروز واکنش شدید و اعلان جنگ عشایر بویراحمد به رژیم و اعتراض های پی در پی، وی از زندان آزاد شد.
ایشان پس از آزادی برای شتاب بخشیدن به روند شکل گیری مبارزات مردم غیور استان کهگیلویه و بویراحمد به یاسوج رفت و به هدایت و پیگیری تظاهرات پرداخت.
* بیت آیت الله سید کرامت ملک حسینی پایگاه دینی بود
بیت آیت الله سید کرامت ملک حسینی در طول حیات این اسطوره بزرگ حوزه و رادمرد ایل و دیار کهگیلویه وبویراحمد و خطه جنوب همواره پایگاه دینی واجتماعی مردم این استان بود و این حسن معاشرت و ارتباط معنوی از این فقیه وارسته چهره ای فراموش نشدنی ساخته است.
آیت الله ملک حسینی از ابتدای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نماینده امام (ره) در استان کهگیلویه و بویراحمد بود و پس از ارتحال رهبر فقید جمهوری اسلامی به عنوان نماینده رهبرمعظم انقلاب دراین سمت باقی ماند و همچنین نماینده مردم این استان درمجلس خبرگان رهبری بود و افزون بر این مدیریت حوزه علیمه خان شیراز را نیز بر عهده داشت.
آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی ۱۲ آبان سال ۹۱ به دیدار حق شتافت.
منبع: ایرنا
انتهای پیام