“عبدال دیانتی نسب” در گفتوگو با خبرنگار راه سلام، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست سال ۹۵ به صراحت با احداث سد خرسان سه مخالفت کرده، اما واقعیت امر، این سد مصوبه هیئت وزیران را دارد و در واقع سازمان محیطزیست در جلسه مذکور حضور نداشته است.
وی با اشاره به اینکه احداث سد خرسان در ابتدا بهمنظور تولید برق بوده و بعد انتقال آب شرب شده است، عنوان کرد: انتقال آب بینحوزهای صرفاً برای تأمین آب شرب بوده و البته اولویت اول با آب شرب است و این را هم باید بدانیم که سدها از جمله پروژههایی هستند که در سطح ملی در مورد آنها تصمیمگیری میشود، به صحبتهای کارشناسی توجه میکنند ولی در نهایت تصمیمگیری ملی است.
سرپرست حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه ما باید با مردم شفاف باشیم و قبل از اعلام اجرای هر پروژهای باید نوع و سطح اختیارات را بررسی کنیم، افزود: نباید همه سدسازی و آب شرب را به دید منفی نگاه کنیم بلکه باید بدانیم سدسازی جنبه منفی و مثبت دارد.
دیانتینسب افزود: سد تنگ سرخ ۱۵۶ میلیون مترمکعب ظرفیت دارد که ۵۶ میلیون مترمکعب تأمین آب شرب شهر شیراز، ۲۰ میلیون مترمکعب آب شرب شهر یاسوج، ۱۳ میلیون مترمکعب صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد، ۳۴ میلیون مترمکعب حقابه زیست محیطی و ۳۴ میلیون مترمکعب تأمین آب کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه در بیشتر مناطق شهر یاسوج مشکل آب وجود دارد و آب جیرهبندی است، بیان کرد: با احداث سد تنگ سرخ آب شهر یاسوج پایدار میشود و شهر یاسوج مرکز استان است و جمعیت آن افزایش مییابد و نیاز به آب و غذا و اشتغال دارد و اگر آب کشاورزی و صنعت تأمین شود، میتوانیم صنعت داشته باشیم.
دیانتی نسب افزود: بر اساس آمایش سرزمینی، میزان صنایع تعریف شده است و باید بر اساس مجوز ایجاد شوند، در خیلی از جاها، مثلاً جلسات رفع موانع تولید، کمیسیون ماده ۱۱ طرحهایی هستند که شرایط و ضوابط محیط زیستی را ندارند و البته این را باید بدانیم که یکدست بهتنهایی صدا ندارد.
وی گفت: در بحث سدسازی، سد آبریز ۱۲۰ میلیون مترمکعب تعریف شد، گفتند ارتفاع تاج سد باید پایین بیاید و زیر ۱۰۰ میلیون مترمکعب بیاید، تنها سدی که گوشهای از مشکلات مردم کهگیلویه را حل میکند و بهصورت مشروط در سازمان محیطزیست مجوز داده شد.
انتهای پیام/
منبع: تسنیم