به گزارش راه سلام، در آیین تودیع و معارفه روسای پیشین و جدید دانشگاه علوم پزشکی یاسوج که با حضور علی جعفریانی قائممقام وزیر و مشاور کل، مسئولین استانی و دانشگاهی برگزار شد، “سیده رقیه پناهی” بعنوان سرپرست جدید دانشگاه، با قدردانی از تلاشهای روسای پیشین، بر ضرورت تحول و توسعه جامع سلامت در استان تاکید کرد.
پناهی در ابتدای سخنان خود با اشاره به حمایتهای ظفرقندی وزیر بهداشت، رحمانی استاندار و نمایندگان مجلس، ابراز امیدواری کرد که با این پشتیبانیها بتوان گامهای موثری در راستای ارتقای سلامت استان برداشت.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در ادامه سخنان خود به وضعیت سلامت استان اشاره کرد و گفت: گرچه همه گذشتگان تلاشهای ارزندهای برای بهبودی اوضاع داشتند، اما متاسفانه حجم مطالبات، گرفتاریها و معضلات در حوزه سلامت با منابع و امکانات موجود همخوانی ندارد. ساخت بیمارستان و خانه بهداشت بر اساس فشارهای سیاسی اگرچه در ظاهر اقدامی مثبت است اما غفلت از پیامدهای آن، شاخصهای سلامت استان را در وضعیتی قرار داده که شایسته مردم شریف ما نیست.
پناهی، توسعه جامع و فراگیر سلامت استان را نیازمند افق روشن، رسالتهای مدون و اهداف بلند دانست و تاکید کرد: آنچه مرا در این راه پر فراز و نشیب امیدوار ساخته، سرمایههای ارزشمند انسانی استان، یعنی حضور آگاهانه و فعالانه جوانان، زنان، سالمندان و بطور کلی کادر توانمند حوزه سلامت است.
وی با اعلام رویکرد آتی دانشگاه گفت: آمدهام تا با توکل بر رحمت الهی و با همراهی و همدلی شما مردم و همکاران، بذر امید، نشاط و سلامت را در این خاک مُستعد بپاشیم و به امید فردایی روشن، تلاش کنیم.
پناهی همچنین بر بهرهگیری از دانش نخبگان و تحصیلکردگان، ایجاد نگاه تعادلی و تعاملی به منابع انسانی و ایجاد جو اعتماد تاکید کرد تا تمامی مردم و کارکنان خود را صاحبان و مسئولان سلامت بدانند.
وی با اشاره به وضعیت بحرانی سلامت در استان گفت: آمار مرگ مادران در استان ما بیش از دو برابر میانگین کشوری بوده و این یک فوریت است و تمام توان خود را برای کاهش این رقم با تمرکز بر خدمات پیشگیرانه و ارتقای کیفیت مراقبتهای دوران بارداری به کار خواهیم بست.
آمده ام با رانت و فساد در حوزه سلامت مبارزه کنم
پناهی به مشکلات زیرساختی اشاره کرد و افزود: آمبولانسهای فرسوده، نبود بیمارستان تخصصی سرطان در یاسوج، غیرفعال بودن بخش جراحی قلب بیمارستان امام سجاد(ع) بدلیل نبود جراح متخصص و کمبود تختهای بیمارستانی بویژه در شهر دهدشت از چالشهای اصلی پیش رو است.
وی از برنامهریزی برای اجرای طرح بیمارستان دهدشت با اخذ مجوز ماده ۲۳ و همکاری وزارت بهداشت خبر داد و تأکید کرد: ساخت بیمارستانهای جدید بدون پشتیبانی نیروی انسانی و تجهیزات راهکار هوشمندانهای نیست و اولویت ما تقویت مراکز موجود است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، کمبود نیروی متخصص در رشتههای بیهوشی، پاتولوژی داخلی و اطفال را چالش دیگری عنوان کرد و یادآور شد: با وزارت بهداشت برای جذب فوقتخصصها در حال مذاکره هستیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در پایان سخنان خود با قاطعیت اعلام کرد: آمدهام تا با مشارکت همکاران ارزشمند، به مبارزه با رانت و فساد در نظام اداری حوزه سلامت بپردازیم.
انتهای پیام