به گزارش راه سلام/ امیردریادار حبیب الله سیاری در آیین الحاق تجهیزات سنگین، نیمه سنگین و فوق سنگین به نیروی زمینی ارتش گفت: این سلاح توسط نیروی زمینی ارتش تامین شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
وی افزود: این سلاح توسط نیروی زمینی و وزارت دفاع تولید انبوه رسیده است و سلاحی است که ویژگی های خیلی بیشتر نسبت به تفنگ ژ۳ دارد.
وی با بیان این که این سلاح میتواند به رزم یک رزمنده کمک موثر داشته باشد، اظهار داشت: من سال ۱۳۵۳ دانشجوی سال یک دانشگاه افسری امام علی بودم تفنگ ما ام۱ بود که تفنگ ژ۳ را جایگزین تفنگ ام ۱ کردند، امروز ۵۰ سال گذشته است و امروز به همت نیروی زمینی تفنگ مصاف جایگزین تفنگ ژ۳ شده است که رزمندگان به خوبی استفاده کنند و از ویژگیهای خاص این تفنگ هم نهایت بهره را ببرند.
الحاق تیربارهایی با تیراندازی ۳۰۰ تیر در دقیقه
در ادامه دریادار سیاری گفت: امروز شاهد الحاق تجهیزات متنوعی به توان رزم نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران هستیم. بعضی از سلاحهایی که امروز الحاق شد پیش از این در سازمان رزم ارتش به ویژه در نیروی زمینی نبوده است. تیربارهای بسیار موثر با تیراندازی ۳۰۰ تیر در دقیقه میتواند حجم آتش زیادی را برای نیروهای عمل کننده به وجود بیارد، یا انواع و اقسام پهپادهای شناسایی و رزمی که این هم به عنوان یک عرصه جدید نبرد در نیروی زمینی اثرگذار است و توان رزم نیرو را بالا میبرد.
وی افزود: امروز انواع و اقسام خودروهای سنگینی که میتواند انواع تانکها و نفربرها و سامانههای توپخانه را جابجا کند و خودروهای سبک جابجایی نفرات که میتواند در جابجایی نفرات در یگانهای متحرک هجومی تاثیر فوق العادهای داشته باشد به نیروی زمینی الحاق شد. همچنین تانکرهای حمل سوخت که از بالاترین استاندارد برخوردار است و می تواند به راحتی نیازمندیهای تامین سوخت همه نیروهای مسلح را در هر نقطه از این سرزمین را میتواند تامین کند.
معاون هماهنگ کننده ارتش درباره تحرک نیروی زمینی ارتش گفت: توان رزم مؤلفههای متعددی دارد که میتواند توان بازدارندگی را بالا ببرد. به عنوان مثال برای اشراف اطلاعاتی از انواع و اقسام پهبادهای شناسایی استفاده می شود که میتواند اشراف اطلاعاتی ما را نسبت به دشمن بالا ببرد.
دریادارسیاری با بیان این که ارتباطات میتواند توان رزم را بالا ببرد گفت: بر همین اساس تجهیزات ارتباطی بسیار مدرن و به روز تولید شده و در کنار انواع و اقسام تانک ها و نفربرها، توپخانه هم که اثرات خود را دارد در اختیار نیروی زمینی قهرمان ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.
شاهد توان تحرک و جابه جایی نیروی زمینی ارتش هستیم
وی تاکید کرد: اما یکی از مولفه های موثر و در بعضی جاها می توان گفت که برترساز نسبت به دشمن، قدرت تحرک است. تحرکی که بتواند در یک حرکت و در یک موج یک تیپ را از شمال غرب کشور به جنوب شرق کشور منتقل کند یا یک لشکر را از جنوب شرق کشور به شمال غرب کشور منتقل کند، این آمادگی رزمی یک گردان، تیپ و لشکر را با تمام امکانات در نیروی زمینی صد در صد بالا میبرد چرا که در کمترین زمان ممکن یک لشکر با توان رزمی مناسب در هر منطقهای از این کشور که لازم باشد استقرار پیدا می کند، پس اگر امروز عنوان میکنیم که الحاق تجهیزات جدید برای ارتقا توان رزم نیروی زمینی قهرمان، حقیقتاً معنادار است چرا که این توان را ما در طول سالیان گذشته نداشتیم.
وی یادآور شد: این توان تحرک و جابجایی با این درصد بالا را در زمان دفاع مقدس نداشتیم اما امروز با توجه به تجربیات دفاع مقدس در اجرای تدبیر فرماندهی معظم کل قوا که حتما باید تحرک نیروی زمینی بالا برود شاهد این اتفاق هستیم.
معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: در رزمایش بزرگ مشترک ذوالفقار ۴۰۳ ارتش جمهوری اسلامی ایران که در جنوب شرق کشور برگزار شد، شاهد این بودیم که نیروی زمینی به ویژه برای امتحان و برای اینکه توانمندی خود را به معرض نمایش بگذارد از اقصی نقاط این کشوریعنی از شمال غرب، شمال شرق و مرکز ایران در یک حرکت همه نیروهایی که در سازمان رزم رزمایش پیشبینی کرده بودند حرکت داد و ظرف ۲۴ ساعت در منطقه استقرار پیدا کرد.
دریادارسیاری تاکید کرد: سلاحهایی که امروز در نیروی زمینی مورد استفاده قرار میگیرد بنا به تدبیر فرمانده نیرو دارای چهار ویژگی دوربرد، دقیق زن، نقطه زن و شبکه پذیر را در دستور کار قرار داده و سلاح هایی که امروز در اختیار ارتش و به ویژه نیروی زمینی است از این چهار ویژگی برخوردار هستند.
باید برای مبارزه با دشمن آماده باشیم
وی با تاکید بر این که باید برای مبارزه با دشمنی که او هم از فناوری استفاده میکند آماده باشیم گفت: به طور قطع دو مولفه ایمان قوی رزمنده و دوم داشتن سلاح مناسب با فناوریهای روز می تواند در صحنه نبرد بسیار اثرگذار باشد. در معنویت و مسائل نیروهای مسلح ارتش و نیروی زمینی در جایگاهی قرار گرفته است که در میدانهای مختلف رزم به معرض نمایش گذاشته است.
دریادار سیاری افزود: در رزمایش ذوالفقار به خوبی توانمندیهای نیروی زمینی، پدافند، هوایی و دریایی در رزم زمینی در رزم هوایی در رزم دریایی و در رزم زیر دریا به نمایش گذاشته شد.
برای مقابله با تهدیدات آینده باید تجهیزات نو داشته باشیم
معاون هماهنگ کننده ارتش در ادامه درباره الحاق تجهیزات اطلاعاتی به نیروی زمینی ارتش گفت: این تجهیزات در بحث اشراف اطلاعاتی نقش بسزایی در عملیات ها دارد. امروز سلاح ها و تجهیزاتی که قدرت تحرک آنها به نمایش گذاشته شد این ادامه دارد. تمام تلاش ما این است که برای مقابله با تهدیدات آینده آماده شویم. به طور قطع در مقابل تهدیدات آینده باید تجهیزات نو با فناوریهای جدید داشته باشیم. اشراف اطلاعاتی داشته باشیم عرصه های جدید نبرد را درک کرده و یاد گرفته باشیم تا بتوانیم در مقابل تهدیدات آینده بایستیم.
نیروهای مسلح می تواند به همه تهدیدات جواب دهند
دریادار سیاری افزود: همه دشمنان هم میدانند و بدانند که توان رزم نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی ما امروز در جایگاهی قرار گرفته است که میتواند به همه تهدیدات جواب بدهد.
وی درباره عملیات مشترک موشکی نیروی دریایی ارتش با هوافضای سپاه گفت: یکی از تمریناتی که انجام دادیم هجوم چند جانبه نسبت به یک هدف در زمین، هوا و دریا انجام دادیم. به عنوان مثال هدفی را در سواحل در نظر گرفتیم که پهپادهای آرش از فاصله ۲ هزار کیلومتری از جهات مختلف نسبت به این هدف در یک زمان اصابت کردند. یکی از دریا یکی از شرق یکی از غرب به هدف اصابت کردند همین عملیات را در هوا انجام دادیم که پهپاد کرار را هواپیماها و پهبادها از جهات مختلف نسبت به این هدف اقدام کردند و منهدم کردند و مشابه این عملیات را در دریا انجام دادیم که هدف شناور در دریا را همزمان با موشک هوا به سطح یا هوا به دریا به سطح دریای نیروی هوایی، ساحل به دریای نیروی دریایی، سطح به سطح نیروی دریایی یعنی ناو شکن به هدف، این را زدیم و موفق شدیم که یک هدف را از سه یا چهار جهت همزمان مورد اصابت قرار دهیم.
همکاری با نیروی هوافضای سپاه موجب انسجام و وحدت در نیروهای مسلح می شود
معاون هماهنگ کننده ارتش افزود: اما همکاری که با نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داشتیم این بود که بتوانیم همزمان ما از زمین و هوا و دریا موشک سطح به سطح، ساحل به دریا، هوا به سطح در کنار سلاح موشک مورد استفاده در نیروی هوافضای سپاه آن هم در پشتیبانی از ما و به کمک ما آمد و دقیق مورد اصابت قرار گرفت.
دریادار سیاری ادامه داد: این همکاری ها موجب انسجام و وحدت و هم افزایی در نیروهای مسلح میشود. آنچه که امروز از همه نیروهای مسلح بنا به تدبیر فرمانده کل قوا انتظار داریم اتحاد و همدلی و هماهنگی و انسجام است تا مشت محکمی برای هر دشمنی که بخواهد به تمامیت ارضی ما و یا منافع یا منابع ما در هر جایی لطمه وارد کند باشد.