فضلالله آذرفر در گفتوگو با راه سلام با اشاره به اینکه عشایر پیشقراولان اقتصاد مقاومتی و پیشران اقتصاد کشور هستند، گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۲ هزار خانوار با ۷۲ هزار نفر جمعیت عشایری داریم.
وی با اشاره به اینکه در ۳ دهه اخیر جمعیت عشایری روز به روز در حال کاهش بوده، همان گونه که روستاها خالی شدهاند، عنوان کرد: هم اکنون به دلیل حمایتهای دولت سیزدهم روند مهاجرت معکوس آغاز شده و این روند امیدوارکننده ادامه دارد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد دلیل کاهش جمعیت عشایری را تمایل به رفاه شهرنشینی و سختی زندگی عشایری دانست و افزود: واقعیت امر در مناطق و جامعه عشایری دیگر آن مردان قدیم عشایر نیستند، که تحمل بیشتر داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در سه سال اخیر روند کاهش جمعیت عشایری در حال کنترل است و با برنامههای دولت خوشبختانه برای فرزندان عشایر ایجاد انگیزه شده که زندگی عشایری را ادامه دهند و ما امیدوار شدهایم.
آذرفر ادامه داد: توجه دولت سیزدهم در راستای عدالتمحوری و کاهش فاصله خدماترسانی، سبب شده که روند مهاجرت عشایر به شهر در حال کمتر شدن باشد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بیش از ۱۰ بازدید استاندار کهگیلویه و بویراحمد از مناطق عشایری، خاطرنشان کرد: پیگیری و مساعدت مسئولان ارشد دولتی نسبت به جامعه مولد و کمتوقع عشایری ستودنی است.
وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور در دو سفر استانی به کهگیلویه و بویراحمد به محض وارد شدن به استان به دو منطقه عشایرنشین گرگو و دشت سقاوه رفتند و مصوبات خوبی نیز برای توسعه و کمک به زندگی عشایری داشتند.
آذرفر با اشاره به اینکه در سفر رئیس جمهوری ۴ طرح ویژه عشایر از جمله زنجیره گوشت، توسعه گیاهان دارویی و صنایع دستی مصوب شد که در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان پایلوت اجرا خواهد شد، تصریح کرد: این طرحها در استان آغاز شده که بدون شک سبب رونق زندگی عشایری خواهد شد.
وی اضافه کرد: اعتبارات خوبی برای زیرساختهای آب و راه داشتیم به گونهای که ۲۵۰ میلیارد تومان مصوب شد که از این میزان ۱۰۰ میلیارد برای آبرسانی و ۱۵۰ برای احداث و بهسازی راههای عشایری از محل مسئولیت اجتماعی وزارت نفت اختصاص یافت.
انتهای پیام/